kalender

Zoek een activiteit

Brussels Youth Jazz Orchestra (BYJO)

BYJO

Het BYJO (Brussels Youth Jazz Orchestra) verzamelt het jonge jazztalent van België in één jazzorkest.

Elk half jaar spelen we onder leiding van een ander internationaal componist-dirigent. Hij of zij selecteert een programma van eigen composities hedendaagse jazz, coacht het orkest en dirigeert enkele concerten. 

Het orkest bestaat telkens 3 jaar. Daarna organiseren opnieuw audities om weer een orkest samen te stellen. Indereen onder de 25 jaar kan zich kandidaat stellen. De jury wordt samengesteld door het Brussels Jazz Orchestra.

Het BYJO is een project van Jeugd en Muziek Brussel en het Brussels Jazz Orchestra.

 

 

 

 'Ik speel bij het BYJO om ervaring op te doen in een bigband en nieuwe muzikanten te leren kennen van over heel België en zelfs uit Nederland en Frankrijk. Ik leer er veel bij van de vele jazzmuzikanten die met hun eigen muziek en stijl ons de kneepjes van het vak willen aanleren. Ik leer er eveneens veel goeie en toffe muzikanten kennen. Het is super om met een groep geëngageerde jonge muzikanten op regelmatige basis samen te spelen en een groepssound op te bouwen. Tot slot hebben we veel verschillende soorten jazzmuziek voor onze neus gekregen en leerden we veel bij van de opbouwende kritiek van iedere gastdirigent." Robbe Defraye, Hblad, oktober 2013

 

It is a well-run and talented young group of musicians who paint an optimistic picture for future generations of jazz musicians. I thoroughly enjoyed working with BYJO, and look forward to following the paths of all the fine players in the band. “ Bob Mintzer (VSA)

 

portfolio BYJO in ENGLISH (pdf 1MB)