kalender

Zoek een activiteit

brede school

Onze projecten

Hieronder vind je de Brede School projecten die dit schooljaar 2016-2017 gepland staan:

Reeks of jaarwerking muziekinitiatie kleuters

Doelgroep : 3-5 jaar

Locatie : De Haven (Laken), Sint-Ursula (Laken), Leidstar (Laken), Klimpaal (Sint-Jans-Molenbeek), Windroos (Sint-Jans-Molenbeek)

In samenwerking met : Brede School De Haven, Brede School Laken en BROM 

Samen met een professionele animator stappen we de wereld van klank en geluid in. Hoe maak je muziek met lepels? Kan je muziek maken met zilverpapier? Je ontdekt ritmes, geluiden, klanken en melodieën aan de hand van instrumenten maar ook ongewone en raadselachtige ‘dingen’.

 

Jaarwerking Arabische percussie en zang 

Doelgroep : 7-12 jaar

School : Champagnat (Schaarbeek), Windekind (Sint-Jans-Molenbeek), Paloke (Sint-Jans-Molenbeek), Windroos (Sint-Jans-Molenbeek), De Knipoog (Sint-Jans-Molenbeek)

In samenwerking met : Brede School Helmet, BROM (ikv Rhythm & Music)

Moufadhel Adhoum neemt je mee in de wereld van Arabische percussie. Je leert de basisslagen en opzwepende ritmes op darbuka. Samen met hem componeer en improviseer je je eigen werk.


Filem'on : workshops op school en een toonmoment in Cinematek 

Doelgroep : 10-12 jaar

Locatie : school Wemelweide (workshops) en BOZAR (Cinéconcert)

In samenwerking met : Filem’on kinderfilmfestival, BOZAR en Big Bang Festival

Jaarlijks werken we een traject uit rond film en muziek voor een Brussels klasje uit de 3de graad lager onderwijs.  Op school krijgen de leerlingen een aantal workshops rond bruitage. Vanuit eenvoudige ideeën maken zij een eigen klankverhaal op filmfragmenten. Begeleid door onze muziekanimatrice en een muzikant, analyseren we samen een film en leren we samen muziek te spelen. 

De leerlingen openen het internationaal kinderfilmfestival in Cinematek met een uniek cinéconcert op enkele kortfilms, ondersteund door professionele muzikanten. Leerkrachten, ouders en familie komen meegenieten.

Dit jaar vindt de opening plaats op zondag 6 november 2016 en werken we samen met de 3de graad van Wemelweide Watermaal-Bosvoorde. File'mon viert zijn tiende verjaardag vandaar dat het thema dit jaar ‘muziek’ is. Want, wat is een verjaardag zonder muziek!

 

Jaarwerking Windstemmen en The Sound op Paper

Doelgroep : 9-12 jaar 
Locatie : De Kriek (Schaarbeek)
In samenwerking met : BS De Kriek

Donia Surowiec neemt de kinderen van de derde graad mee in een verhaal over Windstemmen en Papiergeluiden. Er wordt gewerkt rond soundscaping, improvisatie en eigen muziekontwerp. Tijdens het buurt/schoolfeest voeren ze hun werken uit voor ouders en familie.