kalender

Zoek een activiteit

Muzieknest

aanpak

 

PIJLERS

Muzieknest rust op drie pijlers: creativiteitsamen muziek maken en instrumenten ontdekken

1. Creativiteit

In het atelier ‘Ontdek muziek’ (1,5 u.) ligt de nadruk op expressie, gevoel en betrokkenheid. Je eigen verbeelding geven we muzikaal vorm.

We vertrekken vanuit je eigen creativiteit. Je krijgt opdrachten die je muzikaal uitdagen op jouw niveau.  Vanuit de opdrachten worden er muzikale ideeën geboren. Hierbij wordt je gestuurd en begeleid door een ervaren muziekcoach. Deze noteert en bewerkt de muzikale ideeën naar ieders niveau en instrument.

2. Samen muziek maken

Eén uurtje per dag musiceren we samen in het atelier ‘Samen muziek maken’ (1 u.). We gaan aan de slag met het resultaat van het atelier ‘Ontdek muziek’. We leren ons muziekstuk zelf spelen. Zo ben je dus niet alleen bedenker maar ook uitvoerder.

Het laatste uur van de dag sluiten we af door samen te zingen en te ontdekken wat we allemaal met de stem kunnen doen in het atelier ‘Proef je stem’ (1 u.).

3. Instrumenten verkennen

Wanneer je je eerste muzikale stapjes zet, weet je soms nog niet welk instrument je graag zou willen spelen.  In het atelier ‘Verken een instrument’ (1 u.) wordt er elke dag een instrument voorgesteld en kan je zelf het instrument ontdekken. Zo komen alvast piano, gitaar, viool en drum/percussie aan bod. Ook andere instrumenten en instrumentgroepen zullen voorgesteld worden. Zo vind je zeker het instrument dat je het meest ligt.

 

We strekken ook elke dag even de benen tijdens een uurtje ‘Sport en spel’ (1 u.).

 

DAGSCHEMA

 ‘Ontdek muziek’  1,5 u. 

‘Samen muziek maken’  1 u.

‘Verken een instrument’ 1,5 u.

 ‘Proef je stem’  30 min.

‘Sport en spel’ 1,5 u.

 

Eerste dag

De eerste dag word je om 9u aan het onthaal verwacht. Je krijgt een kampboekje en kamernummer. Voorlopig kan je je bagage in de bagagerekken zetten totdat je je kamer in mag. Om 9u30 word je verwacht in zaal 2. Daar overlopen we het reglement en maak je kennis met ons fantastisch team. Een rondleiding doorheen het gebouw staat ook op  de planning. Zo ben je klaar voor een schitterend kamp. Want we vliegen er in om 10u30!

’s Avonds, na het avondeten worden er avondactiviteiten georganiseerd. Ten laatste om 21u30 gaan de lichten uit.

Laatste dag

In de voormiddag repeteren we naar hartenlust. ’s Namiddags om 15u geven we een eindconcert voor ouders, familie en vrienden. Iedereen welkom!