kalender

Zoek een activiteit

Muzieklab

aanpak

PIJLERS

Muzieklab rust op twee pijlers: creativiteit en samen muziek maken

 

1. Creativiteit

We vertrekken in het atelier ‘Ontwerp muziek’ (1,5 u.) vanuit  je eigen creativiteit. De nadruk ligt op expressie, gevoel en betrokkenheid. Je eigen verbeelding is het uitgangspunt en wordt muzikaal vormgegeven.

Je krijgt opdrachten die je muzikaal uitdagen op jouw niveau. Vanuit de opdrachten worden er muzikale ideeën geboren. Deze worden genoteerd door de muziekcoach, bewerkt en gearrangeerd naar ieders niveau en instrument. In dit atelier krijg je ook de kans om kennis te maken met andere instrumenten naast je eigen instrument zoals viool, piano, slagwerk, …

2. Samen muziek maken

Twee uurtjes per dag musiceren we samen in het atelier ‘Samen muziek maken’ (2 u.). De gearrangeerde en bewerkte stukken uit ‘Ontwerp muziek’ worden in dit atelier aangeleerd via uitgeschreven partituren. Zo speel je samen muziek, verdiep je je in je instrument en werk je naar het eindconcert toe. Je bent dus niet alleen bedenker maar ook uitvoerder.

Het laatste uur van de dag sluiten we af door samen te zingen en te ontdekken wat we allemaal met de stem kunnen doen in ‘Proef je stem’ (1 u.).

 

We strekken ook elke dag even de benen tijdens een uurtje ‘Sport en spel’ (1 u.).

 

DAGSCHEMA

 ‘Ontwerp muziek’  1,5 u.

 ‘Samen muziek maken’  2 u.

‘Proef je stem’ 30 min.

‘Sport en spel’  1,5 u.

 

Eerste dag

De eerste dag word je om 9u00 aan het onthaal verwacht. Je krijgt een kampboekje en kamernummer. Voorlopig kan je je bagage in de bagagerekken zetten totdat je je kamer in mag. Om 9u30 word je verwacht in zaal 2. Daar overlopen we het reglement en maak je kennis met ons fantastisch team. Een rondleiding doorheen het gebouw staat ook op  de planning. Zo ben je klaar voor een schitterend kamp. Want we vliegen er in om 10u30!

’s Avonds, na het avondeten worden er avondactiviteiten georganiseerd. Ten laatste om 21u30 gaan de lichten uit.

Laatste dag

In de voormiddag repeteren we naar hartenlust. ’s Namiddags om 15u00 geven we een eindconcert voor ouders, familie en vrienden. Iedereen welkom!